Forbruksvarer

Varer og tjenester går vanligvis opp i pris. Det er sjeldent at ting koster mindre enn det ting kostet før, med unntak av noen nye tekniske løsninger. Her kan det være litt vanskelig å si nøyaktig hvordan man skal sammenligne ting. Ser man på PC og mobiltelefon kostet disse tingene veldig mye før, men nå har de blitt mye billigere. Når det er sagt er det en sannhet med visse modifikasjoner. Selv om vi har billige PCer og mobiltelefonmodeller som også er billigere, har vi veldig dyre modeller av begge to som er dyrere enn det vi så for mange år siden.

Kjøpe med lån

Når man skal kjøpe forskjellige ting, som forbrukselektronikk og andre varer, blir man ofte tilbudt varen med lån. Da kan du ta med deg varen ut av butikken uten at du trenger å betale for deg med egne penger der og da. Du får da lov til å avbetale gjenstanden du har. Avbetaling er en fin måte å redusere en stor kostnad og fordele den over en lengre periode. Når du får avbetaling er det viktig at du tar en finansiering som ikke koster deg noe. Du bør egentlig få 0%. Mange tilbyr ikke dette men de tilbyr heller dyrere lån med en rente som kan minne om et forbrukslån.

Kjøper du noe med et lån så har du krav på en god rente. Det er ingen som selger biler for eksempel med en rente som er kjempedyr. Man kan jo spørre seg hvorfor dette ikke er situasjonen? Det er sikkert situasjonen fordi ingen ville da ha kjøpt bilen. På denne måten kan vi også sette ned foten for andre måter å selge varer på, som sko hos en sportsbutikk eller elektronikk på Elkjøp.